Marlies

Afgelopen woensdag spraken we onze trainee Marlies. Ja, dat lees je goed, een vrouwelijke trainee. Laten we namelijk niet vergeten dat ook vrouwen hartstikke goed past binnen onze traineeship! Wil je weten wat haar over de streep trok zich aan te melden? Lees het interview via de slides.

Omdat Marlies (21) nog maar net begonnen is (1 september) was de insteek van dit interview anders dan de vorige vier die we met jullie hebben gedeeld. Na haar afgeronde hbo studie civiele techniek aan Saxion Enschede wist Marlies niet wat ze wilde doen. “Na goed na te hebben gedacht vond ik het zonde om door te studeren, want dan zou ik een keuze maken die nergens op is gebaseerd. Toen heb ik de conclusie getrokken om eerst het werkveld in te gaan om te kijken wat bij me past”. Er volgde een zoektocht op internet en zo kwam ze terecht op onze website. “Na het lezen van de vacature was ik meteen geïnteresseerd, maar ik vroeg me af of er ook ruimte was voor eigen inbreng. Ik wilde meer doen en alles vanuit breed perspectief bekijken, ook de basis, dat miste ik nog bij sommige onderdelen”. Het vrijblijvende informatieve telefoontje met Saskia liet haar interesse groeien.

Het doorslaggevende punt? Bij 4 bedrijven kunnen kijken en ervaring opdoen. Dat is namelijk waar Marlies nieuwsgierig naar is.

“Alle facetten komen aan bod, je mist niks en kan daardoor een goede overwogen keuze maken”

De communicatie voorafgaand aan het traineeship was goed. “Voordat de vakantie begon was alles al geregeld. En ook snel geregeld, dat vond ik heel fijn. Er waren daardoor ook geen onduidelijkheden”. Marlies vindt het leuk dat ze in dit traineeship echt op ontdekkingstocht gaat. Ze heeft op dit moment namelijk nog geen idee wat er bij haar past. Dat komt mede doordat ze maar 1 stage heeft gehad. Ze wil juist meer van andere soorten bedrijven in het werkveld zien en leren. Met het traineeship wil ze in deze behoeften voorzien. Ze gaat er daarom ook helemaal blanco in. Voorgaande beschrijft ook meteen haar hoofddoel. Wat past bij mij en wat wil ik hierna gaan doen? Daarnaast vindt ze het leuk dat ze met alle facetten te maken krijgt en op basis daarvan een goede keuze kan maken.

Haar tip voor jou? “Als je nog niet weet wat je wilt doen, dan is dit een mooie manier om erachter te komen wat je wil en daarop je keuze te baseren”.

Lees meer

Jimmy

Jimmy

In deze blog aandacht voor Jimmy! Jimmy (23) wilde vroeger architect worden. Na het afronden van zijn mbo studie Middenkaderfuctionaris (MKF) niveau 4 aan ROC Twente wist hij één ding zeker: deze ambitie proberen waar te maken. Dit zou hij alleen niet binnen de bouw,...

Jelle

Jelle

Één van onze toppers in Traineeship Civiel Oost is Jelle! Hij is 23 jaar en heeft hbo civiele techniek gestudeerd aan Saxion Hogeschool Enschede. Waarom deze studie Jelle? “Civiele techniek is heel erg breed. Het gaat over de fysieke openbare ruimte; bovengronds,...

Quinten

Quinten

Een harde werker in ons Traineeship Civiel Oost: Quinten (21) 😁. Quinten heeft de mbo opleiding Middenkaderfunctionaris infra niveau 4 gevolgd en zit momenteel alweer in zijn derde periode van ons traineeship. Als je onze andere interviews al hebt gelezen dan weet je...