Jimmy

In deze blog aandacht voor Jimmy! Jimmy (23) wilde vroeger architect worden. Na het afronden van zijn mbo studie Middenkaderfuctionaris (MKF) niveau 4 aan ROC Twente wist hij één ding zeker: deze ambitie proberen waar te maken. Dit zou hij alleen niet binnen de bouw, maar binnen de civiele techniek als tekenaar gaan doen. Maar past dit allemaal wel bij mij? Dat was voor hem nog de vraag.

Studeer jij civiele techniek of ben je net afgestudeerd en zit je met een soortgelijke vraag? Misschien helpt onderstaand interview met Jimmy jou wel een keuze te maken!

In zijn zoektocht naar een passende functie kwam Jimmy ‘Traineeship Civiel Oost’ in de regio Enschede tegen. Door dit traineeship maakt hij bij zowel de overheid, aannemerij als het ingenieursbureau (ketenpartners) kennis met verschillende werkzaamheden binnen de civiele techniek. Op die manier bouwt hij niet alleen veel werkervaring, maar ook veel connecties op. En wat vindt hij van onze keuze voor het werken met verschillende ketenpartners? “Dat is het mooiste aan dit traineeship ten opzichte van andere. Alles valt mooi samen, je krijgt van alles te zien.” Daarnaast is het volgen van opleidingen en trainingen via het traineeship een kans voor hem om zich niet alleen als civiel techneut, maar ook als persoon te ontwikkelen.

Een mooie start binnen de civiele techniek om te ondervinden wat bij je past en waarbij je veel ervaring, kennis en connecties meepakt!

Jimmy heeft tijdens zijn eerste periode bij de gemeente Enschede gewerkt. Hier kreeg hij de ruimte om zelfstandig taken uit te voeren zoals het maken van bestekstekeningen, initiatief te tonen en in een team mee te werken aan projecten. Je kan dus wel raden dat dit hem hartstikke goed beviel. En wat heb je in deze korte tijd geleerd? Dat was al best wat. “Ik leer steeds beter hoe je een project goed op de markt brengt en wat er allemaal bij komt kijken. Ik wist bijvoorbeeld op voorhand niet dat het nodig was om met nutspartijen projectgegevens goed af te stemmen.”

Tot slot vroegen wij hem om een tip, iets dat hij aan onze toekomstige trainees zou willen meegeven. Zijn antwoord: “Als je nog niet precies weet wat je wilt gaan doen dan is dit een hele mooie mogelijkheid om te starten. Kijk naar wat jouw ambities zijn, schrijf ze op, kijk of ze bij dit traject passen en maak dan een keuze. Traineeship Civiel Oost bied je de mogelijkheid om via alle partijen ervaring en connecties op te bouwen en dus veel te leren. Veel meer dan gelijk bij een bedrijf instappen.”

Lees meer

Marlies

Marlies

Afgelopen woensdag spraken we onze trainee Marlies. Ja, dat lees je goed, een vrouwelijke trainee. Laten we namelijk niet vergeten dat ook vrouwen hartstikke goed past binnen onze traineeship! Wil je weten wat haar over de streep trok zich aan te melden? Lees het...

Jelle

Jelle

Één van onze toppers in Traineeship Civiel Oost is Jelle! Hij is 23 jaar en heeft hbo civiele techniek gestudeerd aan Saxion Hogeschool Enschede. Waarom deze studie Jelle? “Civiele techniek is heel erg breed. Het gaat over de fysieke openbare ruimte; bovengronds,...

Quinten

Quinten

Een harde werker in ons Traineeship Civiel Oost: Quinten (21) 😁. Quinten heeft de mbo opleiding Middenkaderfunctionaris infra niveau 4 gevolgd en zit momenteel alweer in zijn derde periode van ons traineeship. Als je onze andere interviews al hebt gelezen dan weet je...